Камфорний лавр

Крім лавра благородного в радянських субтропіках поширений камфорний лавр - велике дерево (іноді заввишки 20-30 м), що походить з Південного Китаю. Дуже поширений в Японії, на острові Тайвань. Його успішно вирощують і на Чорноморському узбережжі Кавказу. Містить широко відому речовину - камфору, яку використовують в науковій та народній медицині, в косметиці, в парфумерній промисловості.

Камфора широко вживається для збудження послабленої серцевої та посилення дихальної діяльності, для тонізування прив'ялої шкіри, як болетамувальний і відхаркувальний засіб.

Камфорна олія є головною складовою частиною відомих зубних крапель «Дента», які тамують гострий зубний біль та біль у вухах, входить до відхаркувального патентованого засобу «Парегорик».

У косметиці камфора застосовується як камфорний спирт у туалетних водах, що рекомендуються при вуграстій та пористій шкірі.